Connect with us

Social

Peste 900 de pensionari din Botoşani au pensiile diminuate din cauza popririlor

Published

on

Bani-lei512

Pensii injumatatite de datorii. Sute de pensionari botosaneni primesc, lunar, mai putini bani din cauza popririlor pe pensii. Varstnicii au ajuns in aceasta situatie pentru ca nu si-au achitat ratele la banci sau au ramas in urma cu darile la stat.

Reprezentantii Casei Judetene de Pensii au anuntat ca luna aceasta au operat nu mai putin de 990 de popriri, in valoare totala de 183.000 de lei. Banii s-au dus la cooperative de credit, administratii financiare publice, asociatii de proprietari, executori judecatoresti si unitati bancare.

Cea mai mare datorie pentru care s-a instituit poprirea este una de peste 700.000 de lei. Pensionarului ii sunt opriti lunar din pensia de 1.300 de lei cate 556 de lei.

“Sumele retinute, care pot merge pana la 30% pentru o datorie, respectiv 50% pentru mai multe acopera ratele neachitate la imprumuturi bancare, amenzi sau impozite, cheltuieli judiciare sau cheltuieli cu executari silite. Cea mai mare datorie pentru care s-a instituit poprirea este una de peste 700.000 de lei.”, a spus Marius Budai, director Casa de Pensii

Numarul pensionarilor botosaneni este de 103.000, iar venitul mediu al acestora este de 650 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad