Connect with us
banner ad

Administratie

Consiliul Judeţean trebuie să plătească zeci de miliarde ca urmarea a controalelor Curţii de Conturi

Published

on

cjbt sorescu,turcanu,achitei

Consiliul Judeţean Botoşani trebuie să recupereze zeci de miliarde de lei vechi ca urmare a unor controale efectuate de către Curtea de Conturi. Vicepreşedintele Gheorghe Sorescu spune că majoritatea neregulilor constatate sunt din perioada 2009-2012.

“Trebuie să ducem la îndeplionire nişte hotărâri ale Curţii de Conturi care din păcate trebuiau duse la îndeplinire de vechea administraţie. Termenul de prescripţie începe de la data la care s-a constatat o anumită faptă. Sunt situaţii din 2009. Noi am încercat să luăm măsuri din 2012. Instanţa de judecată a constatat că intervenţiile pe care le-am avut noi au cumva un grad de tardivitate. Suntem puşi într-o situaţie delicată de a încerca să purtăm discuţii cu vechea administraţie sau chiar să ajungem la a stabili nişte responsabilităţi”, a precizat Gheorghe Sorescu care a adăugat:

“De exemplu, o decizie din 2012, suma este 50 de miliarde. Mai sunt sume ca urmare a drepturilor salariale. S-au dat nişte drepturi salariale ca supliment de hrană la Protecţia Copilului. Curtea vrea ca la acele sume să se plătească impozit, CAS. S-au acordat drepturi salariale în valoare de 40 de miliarde dar acestea au mai adunat vreo 30 de miliarde de accesorii. Sunt nişte sume foarte mari. Discutăm de nişte sume care s-au dat prin 2009-2010. O să avem o discuţie cu vechea conducere. Noi trebuie să avem o reacţie. Suma trebuie recuperată”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )