Connect with us

Administratie

APDRP prezintă exemple de bună practică în accesarea fondurilor europene şi dezvoltă o reţea a multiplicatorilor de informaţii

Published

on

chelariudumitru512

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) implementeaza proiectul „Organizarea sesiunilor tematice si vizite de lucru pentru informarea publicului tinta”, cod proiect C/511/1/2/S/12/00/02/SO , care este finantat prin Masura de Asistenta Tehnica a PNDR , prin care se realizeaza campania pentru acordarea informatiilor specifice derularii proiectelor finantate cu fonduri europene acordate prin PNDR , pentru prezentatrea exemplelor de buna practica in accesarea fondurilor si pentru infiintarea si dezvoltarea unei retele de multiplicatori de informatii.

Campania APDRP de informare se deruleaza in perioada martie – august 2014 sub denumirea Euro Agricultura – Reteaua Nationala a Multiplicatorilor de informatii despre PNDR , avand ca slogan „Impreuna crestem satul romanesc. ”

Proiectul are ca obiectiv general diseminarea si multiplicarea informatiilor si mesajelor privind accesarea si derularea fondurilor europene pentru dezvoltare rurala astfel incat sa se realizeze informarea corecta , imbunatatirea perceptiei publicului si evidentierea conceptului de activitate economica eficienta la standarde europene .

Prin derularea acestui proiect se are in vedere asigurarea egalitatii de sanse in accesarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR)  prin diseminarea informatiilor catre publicul larg, indiferent de criterii economice , politice sau sociale. De asemenea , se va asigura transparenta si claritate implementarii PNDR , precum si a modului de alocare a fondurilor .

„Sper ca in calitatea mea de multiplicator de informatii in cadrul retelei Euro Agricultura sa pot oferi celor interesati informatiile corecte si raspunsurile cat mai complete privitoare la fondurile europene destinate dezvoltarii agriculturii si a mediului rural in general pentru cele mai bune solutii de investitii. Am beneficiat la randul meu de informatii corecte si diversificate care au dus la proiecte reusite pentru comunitatea din care fac parte. Dupa punerea in practica a informatiilor primite si dupa drumul deloc usor al implementarii unui proiect in cadrul PNDR  pot afirma cu tarie ca aceasta oportunitatea este  poate singura cale  de dezvoltare a mediului rural. Dupa proiectele de succes ale UAT Pomarla ma straduiesc sa contribui si la dezvoltarea unor proiecte in sectorul privat unde necesarul de investitii este foarte mare. Am desfasurat deja o serie de intalniri (evenimente) cu cetatenii comunei unde interactivitatea a fost la ea acasa. De asemenea am vizitat cateva proiecte de succes din comunele invecinate fapt ce a mobilizat unii intreprinzatori catre orizontul oferit de PNDR 2014-2020”, a declarat primarul comunei Pomarla , Dumitru Chelariu care are si calitatea de multiplicator de informatii in cadrul retelei Euro Agricultura.

Link uri utile :

http://www.euroagricultura.ro/

http://www.euroagricultura.ro/Harta-Proiectelor/

www.apdrp.ro
www.apia.org.ro
www.madr.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad