Connect with us

Economic

Se dublează preţul pentru asigurarea obligatorie a locuinţei

Published

on

blocuri920

Preţul poliţei obligatorii de asigurare a locuinţei va creşte substanţial în următoarea perioadă. Este vorba despre scumpiri de până 100 la sută dar şi despre introducerea unei franşize. Informaţia a fost confirmată, pentru ECONOMICA.NET, de către directorul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor(PAID).

Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu până la 100% iar o astfel de propunere se află deja pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară, au arătat, pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. Fără detalii în ceea ce priveşte dimensiunea creşterii, informaţia ne-a fost confirmată şi de către directorul PAID, Nicoleta Radu Neacşu.

“O majorare a preţului, introducerea unei franşize sau o combinaţie dintre cele două este absolut necesară pentru ca Pool-ul să îşi poată îndeplini obiectivele în continuare. Am propus ASF acest lucru încă de la finele anului trecut. Ţinem legătura permanent cu ASF pe acest subiect şi înţeleg că sunt deja mai multe variante de lucru. Nu vă pot divulga propunerea în ceeea ce priveşte creşterea preţului însă vă pot spune că franşiza ar trebui să fie între 5 şi 10% din daună”, spune directorul PAID.

Citeste mai mult pe Economica.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad