Connect with us

National

Ce operator de telefonie mobilă are cea mai mare viteză la internet

Published

on

internet512

Numărul de smartphone-uri și tablete cu conectivitate la internet prin intermediul 3G și 4G crește fulminant, iar asta îi obligă pe operatorii de telefonie mobilă să investească în rețele. Dar care este operatorul care are cea mai mare viteză?

Viteza și acoperirea reprezintă un factor decisiv atunci când vrem să alegem oferta de internet mobil a unui operator. Orange, Vodafone și Cosmote au acoperit până acum aproximativ 90 – 98% din populația României cu servicii de internet și telefonie 3G și aproximativ 45 – 50% din populație cu servicii de internet prin tehnologia 4G. RCS&RDS acoperă în acest moment aproximativ 70% din populația României cu internet 3G.

Vitezele maxime de conectare pe care le pun la dispoziție operatorii prin intermediul rețelelor 3G sunt de 43.2 Mbps pentru Orange, Cosmote și Vodafone. Şi RCS&RDS oferă o viteză maximă de 21.6 Mbps, tot prin 3G. Prin intermediul rețelelor 4G,LTE  Orange și Vodafone oferă o viteză de conectare de 150 Mbps și Cosmote cu 100 Mbps.

Degeaba au o acoperire atât de mare dacă banda pusă la dispoziție clienților pe un sigur site (antenă) este mică, iar viteza de conectare este mică.

Citeşte mai mult pe Economica.net

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad