Connect with us

Sanatate

Veniturile suplimentare ale Spitalului Judeţean s-au triplat

Published

on

spitalul judetean Botosani3

Conducerea Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani s-au triplat în prima jumătate a acestui an în comparaţie cu primele şase luni din 2013. Cu toate acestea, bugetul celei mai mari unităţi medicale din judeţ nu este suficient pentru desfăşurarea activităţii.

Deşi suntem în luna iulie, Spitalul Judeţean Mavromati nu a semnat contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Vechiul contract asigura salariile, fără bonuri de masă, plus o parte din utilităţi. Conducerea unităţii medicale a început o negocierea cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate dar încă nu s-a ajuns la o înţelegere.

„Am semnat un proces verbal de negociere cu Casa de Aigurări de Sănătate vis-a-vis de noul contract pe partea de spital, pe partea de spitalizare continuă, spitalizare de zi şi cronici. Urmează să se vadă care este suma alocată pentru laboratoarele de specialitate, laboratorul de analize medicale, laboratorul de balneo fizioterapie şi laboratorul de radiologie. După toate cunoştinţele mele, probabil că anul acesta finanţarea va fi mai bună. Ea nu va fi suficient de bună ca să acopere toate necesităţile spitalului şi există necesitatea ca spitalul să realizeze venituri proprii suplimentare precum şi de a primi în continuare subvenţii de la Consiliul Judeţean”, a precizat Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean.

Până se va finaliza contractul cu CJAS, conducerea Spitalului Judeţean încearcă să realizeze venituri proprii mai mari. Managerul Viorel Iliuţă susţine că a reuşit să tripleze veniturile dar tot nu este suficient.

„Venituri proprii suplimentare se fac. Veniturile suplimentare din acest an sunt de trei ori mai mari comparativ cu anul trecut. Mai avem şi alte resurse în afara taxei de confort”, a mai precizat Viorel Iliuţă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad