Connect with us

Evenimente

Două incendii în municipiul Botoşani

Published

on

incendiumercedes4

O lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată pe masa din bucătăria unui botoşănean a incendiat mai multe materiale combustibile din încăpere, generând panică în rândul locatarilor.

S-a întâmplat luni seară, într-o casă de pe strada 1 Decembrie din municipiul Botoşani. Fumul degajat ca urmare a arderii mocnite a unor haine şi a unor obiecte de mobilier din cameră a fost observat de vecinii proprietarului, care au solicitat sprijin de la pompieri. La locul indicat s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD şi un echipaj aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit şapte pompieri, mai puţin de jumătate de oră. Intervenţia promptă a pompierilor a redus pagubele la cca. 300 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 5.000 lei.

Salvat din casa plină de fum

Un botoşănean care locuieşte într-un apartament situat la etajul II al unui bloc de pe strada Aleea Scurtă a fost salvat în ultima clipă de pompieri din locuinţa plină de fum.Salvatorii l-au găsit pe bărbat dormind într-una din încăperi, în timp ce o oală cu mâncare aflată pe aragazul în funcţiune a ars şi a umplut casa cu fum.

Puţin după miezul nopţii, vecinii au observat că iese fum din locuinţa acestuia şi au bătut la uşă pentru a-l atenţiona. Întrucât nu au primit nici un răspuns, aceştia au solicitat ajutorul pompierilor.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă.

Salvatorii au intrat în apartament pe geamul de la bucătărie care era deschis şi au îndepărtat pericolul de incendiu, concomitent cu salvarea proprietarului.

I.S.U. Botoşani recomandă botoşănenilor să supravegheze pe timpul funcţionării aparatele de preparare a hranei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad