Connect with us

Cultura

Moment important la Mănăstirea Vorona. Maica Stareţă a împlinit 80 de ani

Published

on

vorona manastire (2)

Maica Stareta Teofana si-a sarbatorit astazi ziua de nastere. Aceasta a implinit varsta de 80 de ani. Maica a participat la slujba religioasa oficiata de Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul si i-a primit cu bratele deschise pe toti credinciosii care au trecut sa o felicite.

Acum 80 de ani, pe 30 iunie 1934 se nastea Maica Teofana, in satul Chiscareni, intr-o familie de oameni modesti, fiind al saptelea copil al evlaviosilor crestini Costache si Maria Scantei.Cele opt decenii au trecut peste femeia puternica si credincioasa care si-a dedicat viata lui Dumnezeu. In aceasta zi importanta, Maica Teofana s-a rugat si a participat la slujba religioasa sustinuta de Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul si cativa preoti din Botosani. La finalul slujbei, Maica Stareta a primit Crucea Sfantului Ierarah Dosoftei din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. De ziua ei, Maica Stareta Teofana isi doreste sa fie sanatoasa si sa aiba o viata linistita la Manastirea Vorona.

“Ma bucur de aceasta zi importanta pentru mine. Imi doresc sa fiu sanatoasa si le multumesc tututor celor care si-au amintit de mine si au fost prezenti la manastire. A trecut prin momente grele, dar si frumoase in anii petrecuti la manastire. Cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut cu bine peste toate”, a declarata Maica Stareta Teofana.

Maica Teofana a fost calugarita la Manastirea Rasca, iar in anul 1968 a venit la Manastirea din Vorona, unde a fost numita stareta in anul 1969.

In timpul staretiei ei s-au refacut cele trei biserici ale manastirii, doua din incinta si una din cimitir, s-au construit trei case monahale, s-au refacut chiliile si s-a amenajat o gospodarie monahala noua.Concomitent cu lucrarea gospodareasca, maica Teofana a urmat Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt in perioada 1979 – 1984.

vorona manastire (1) vorona manastire (7) vorona manastire (6) vorona manastire (5) vorona manastire (4) vorona manastire (3)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )