Connect with us

National

Guvernul vrea să modifice legea electorală. Secţiile speciale de votare vor fi eliminate

Published

on

alegeri urna vot920

Guvernul vrea să schimbe modul de organizare a alegerilor prezidenţiale. Printre modificări se numără eliminarea secţiilor speciale de votare, dar şi devansarea termenului pentru depunerea candidaturilor.

Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul de Interne sunt autorităţile care au făcut acest proiect de urgenţă prin care se vor elimina secţiile de votare speciale. În schimb se reglementează posibilitatea exercitării dreptului de vot la orice secţie de votare în cazul persoanelor care, în ziua alegerilor, se vor afla în altă comună sau în alt oraş decât cel în care au domiciliul.

Potrivit actului normativ, candidaturile pentru alegerile prezidenţiale trebuie depuse la Biroul Electoral Central cu 45 de zile înainte de data alegerilor, faţă de termenul actual, care este de 30 de zile.

O altă modificare propusă este majorarea termenului de stabilire de către Guvern a datei alegerilor, de la 45 de zile la 60 de zile înaintea votării, precum şi mărirea termenului pentru întocmirea listei cu persoanele care pot deveni preşedinţi ai birourilor electorale şi ale secţiilor de birouri de votare.

Citeşte mai mult pe Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad