Connect with us

Evenimente

Adolescente cautate de politisti prin tot judetul. Aproape 70 de cazuri de disparitii de la inceputul anului

Published

on

ipj sediu

Oamenii legii au fost alertati, dupa ce parintii sau tutorii au reclamat disparitiile a zeci de  minore. Toate au fost gasite de politisti si duse  inapoi acasa. Problema este ca multe dintre  aceste fete recidiveaza si pun pe drumuri o armata  de oameni.

In primele cinci luni ale anului, nu mai putin de  68 de minori au fost reclamati ca disparuti de  la domiciliu sau din institutiile statului.  40  dintre ei au fost dati si in urmarire si, din fericire,  toti au fost gasiti si incredintati institutiilor de  ocrotire si familiilor. Majoritatea sunt fete de  14, 15 sau 17 ani, din familii dezorganizate.

“Acestea au plecari voluntare, fie de la domiciliu,fie din institutii de ocrotire. Cazurile instrumentate pana in prezent ne indica ca si principale cauze ale acestui fenomen o lipsa de supraveghere corespunzatoare, sau un mediu familial dezorganizat cu carente educationale. Le atragem din nou atentia parintilor sau apartinatorilor legali cu privire la faptul ca o supraveghere necorespunzatoare a minorului atrage dupa sine raspunderea contraventionala sau chiar penala in unele cazuri”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtator  de cuvant IPJ.

Pe  perioada disparitiilor, niciun minor nu a fost  victima sau autorul vreunei infractiuni. Potrivit politiei, recordul la reclamatii de  disparitii il detine o fata de 17 ani, care a fost  reclamata ca disparuta de 16 ori in perioada  2012-2014. Minora provine dintr-o familie  dezorganizata si se afla in grija statului de la  varsta de 11 ani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad