Connect with us

Evenimente

Transport ilegal de ţigări, depistat la Darabani

Published

on

politiedefrontier bus tigari2

Sâmbătă, în jurul orei 11.50, a fost oprit în trafic, pe raza orașului Darabani, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 39 ani, din municipiul Botoșani.

În autoturism se mai afla, în calitate de pasager, un tânăr de 22 ani, din orașul Darabani.

Efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au depistat în habitaclu şi portbagaj, şase colete ambalate în folie neagră, din polietilenă.

Cele șase colete conţineau cantitatea totală de 60.000 țigarete (3.000 pachete) de proveniență Republica Ucraina, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Cantitatea de țigarete, în valoare de 27.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor; totodată s-a procedat la indisponibilizarea autoturismului folosit la transportul ţigaretelor.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 31.800 lei.

În cauză continuă  cercetările, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad