Connect with us

Evenimente

Uvertura Mall găzduieşte a doua ediție a concursului “Invitaţie la reciclare”

Published

on

mall29martie8

Joi, 19 iunie, începând cu orele 12:00, la etajul trei al Uvertura Mall va avea loc ediția a doua a concursului “Invitaţie la reciclare”, proiect interpenitenciar din regiunea Nord-Est, care reuneşte o serie de lucrări create de persoane private de libertate custodiate în Penitenciarele Botoşani, Bacău şi Tg. Ocna, în parteneriat cu Agenţia de Protecţia Mediului Botoşani.

Acţiunea de reciclare creativă reprezintă metoda cea mai la îndemână prin care persoanele private de libertate se pot implica activ în acţiuni de promovare a mediului. Ideea proiectului vine în completarea activităţilor în care sunt implicate persoanele custodiate, pentru a le oferi oportunitatea de a realiza obiecte unice, frumoase, utile sau pur decorative, obiecte inedite din ceea ce alţii consideră deşeuri, de a găsi frumosul în orice bucăţică de hârtie, pet sau doză de suc.

În procesul de jurizare a creaţiilor, pentru fiecare secţiune a proiectului – lucrări artistice / lucrări cu utilitate practică, vor fi implicate toate persoanele prezente la expoziţie, alături de copii din cadrul Centrului de Plasament “Elena Doamna” și Centrul Pinocchio Botoșani.

Participarea persoanelor private de libertate la acţiuni de acest gen are ca scop stimularea exersării spiritului creativ prin refolosirea materialelor reciclabile, precum şi sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte eforturile şi atitudinea pro-reciclare şi de protejare a mediului înconjurător a persoanelor private de libertate.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad