Connect with us

Evenimente

Cartuşe descoperite acasă la un elev din judeţul Botoşani

Published

on

cartus okazii

Mai multe cartuşe de război şi tuburi de cartuşe au fost descoperite astăzi, după o acţiune de informare preventivă, desfăşurată de către inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, la o şcoală din judeţ.

În timp ce specialiştii I.S.U. Botoşani prezentau reguli de comportare la descoperirea  elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflictelor militare, unul dintre elevi a povestit că a găsit mai multe  cartuşe şi tuburi de cartuşe pe un teren viran de lângă localitatea de domiciliu şi că le păstrează într-o cutie, acasă.

Anunţată, echipa pirotehnică a inspectoratului s-a deplasat la locul indicat şi a ridicat  muniţia. Elementele de muniţie prezentau pericol în cazul lovirii sau în contact cu o sursă de căldură.

Muniţia a fost ridicată şi transportă în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Elevul a precizat că a realizat pericolul la care s-a expus în momentul în care specialiştii I.S.U. Botoşani au explicat consecinţele nerespectării regulilor de comportare în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad