Connect with us

Evenimente

Mai puţine incendii în luna mai

Published

on

incendiu pompier

În luna mai, botoşănenii au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

Datele statistice relevă faptul că luna trecută, pe teritoriul judeţului Botoşani s-au produs 21 de incendii, cel mai mic număr de evenimente cu foc înregistrat în ultimii cinci ani, în luna mai.

O analiză privind situaţia incendiilor pe localităţi arată că în 66 de unităţi administrativ-teritoriale din cele 78 existente la nivelul judeţului Botoşani nu s-a produs nici un incendiu, luna trecută.

Scăderea numărului de incendii se datorează şi campaniilor de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă derulate de Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. Botoşani, „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”, „R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale” şi „Vreau să fiu voluntar”. .

În perioada de referinţă, pompierii au derulat mai multe activităţi de informare preventivă în unităţi de învăţământ, în locuri cu afluenţă de persoane şi la operatori economici.

Având în vedere faptul că cele mai multe incendii cu urmări grave se produc în mediul rural, în special în gospodăriile şi casele persoanelor de vârsta a treia, care locuiesc singure şi cu probleme de sănătate, familiilor cu mulţi copiii sau ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, inspectorii de prevenire, în colaborare cu membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, i-au învăţat cum să-şi protejeze de foc viaţa şi bunurile chiar la ei acasă. Metoda de transmitere a măsurilor de prevenire din casă în casă s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente forme ca informaţiile să ajungă în familii, pe lângă acţiunile derulate în şcoli.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad