Connect with us

Evenimente

Descinderi în judeţul Botoşani. Un pistol, cartuşe, ţigări şi un inscriptor carduri bancare, descoperite la domiciliile suspecţilor

Published

on

descinderi3iunie1

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Botoşani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă au destructurat o grupare infracţională care desfăşura activităţi ilicite în sfera infracţionalităţii de criminalitate organizată economico-financiară cu produse accizabile si care acţiona pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava.

Astazi au fost desfasurate 11 percheziţii domiciliare, efectuate la membrii grupării, in urma carora au fost ridicate în vederea confiscării un revolver si şase cartuşe, 34  telefoane mobile, 28 SIM-uri, 2 laptop-uri, hard-uri externe, 205 carduri blank cu cip şi fără, un inscriptor carduri bancare, mai multe ţigarete diferite mărci, un autoturism în valoare totală de 15.000 euro, suma de 3800 lei şi alte obiecte/înscrisuri utile cauzei.

Din gruparea infracţională a fost identificat ca făcând parte şi un poliţist de frontieră, activitatea acestuia fiind monitorizata permanent pe timpul derularii activitatilor specifice desfasurate pentru depistarea tuturor membrilor retelei infractionale. De asemenea, pe perioada documentarii activitatii infractionale, politistii de frontiera au descoperit şi reţinut în vederea confiscării cantitatea de 27.000 pachete ţigarete. Din gruparea infracţionala au fost identificate până în prezent 8 persoane acestea fiind duse astazi la audieri.

În urma unor activităţi informativ-operative, desfasurate în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor care zilnic ofereau spre vânzare pachete de ţigarete în locurile publice din judeţul Botoşani. Membrii grupării preluau ţigaretele de contrabandă de la cetăţeni ucrainieni, care le aduceau în România, ulterior oferindu-le spre vânzare pe raza judeţului  Botoşani.

Din gruparea infracţională a fost identificat ca făcând parte şi un poliţist de frontieră, activitatea acestuia fiind monitorizata permanent pe timpul derularii activitatilor specifice desfasurate pentru depistarea tuturor membrilor retelei infractionale. Totodata, pe perioada documentării cazului, politistii de frontiera au descoperit şi reţinut în vederea confiscării cantitatea de 27.000 pachete de ţigarete de contrabandă.

Activitatea de documentare a fost încheiată în data de 11 iunie a.c., când poliţişti de frontieră din cadrul cadrul S.T.P.F. Botoşani şi S.P.F. Dorohoi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Botoşani, cu suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, împreună cu lucrători din cadrul D.G.A.-S.J.A. Botoşani şi poliţişti din cadrul S.C.C.O. Botoşani, au efectuat 11 percheziţii domiciliare la mai multe locaţii, din care 10 pe raza judeţului Botoşani şi una pe raza judeţului Suceava, fiind duse la audieri 8 persoane suspecte că fac parte din gruparea infracţionala.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor: un revolver si şase cartuşe, 34  telefoane mobile, 28 SIM-uri, 2 laptop-uri, hard-uri externe, 205 carduri blank cu cip şi fără, un inscriptor carduri bancare, mai multe ţigarete diferite mărci, un autoturism în valoare totală de 15.000 euro, suma de 3800 lei şi alte obiecte/înscrisuri utile cauzei.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.–Biroul Teritorial Botoşani, în vederea documentării întregii arii infracţionale şi a recuperării prejudiciului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad