Connect with us

Administratie

Modern Calor ieftinește energia termică. VEZI cât va plăti populaţia la încălzire

Published

on

moderncalor rovana plumb

Prețul de producție al energiei termice produse în sistem centralizat în municipiul Botoșani își continuă trendul descendent, în ciuda faptului că gazele s-au scumpit și vor continua să se scumpească și în perioada următoare.

Astfel, de la 1 iunie, preţul local pentru energia termică livrată către populaţie a fost stabilit,  la 379,18 lei/Gcal, faţă de 380,79 lei/Gcal cât a fost până acum. Preţul energiei termice pentru instituţiile publice, unităţile bugetare şi agenţii economici racordaţi prin intermediul modulelor termice, direct la reţeaua de transport, a fost redus de la 199,51 lei/Gcal la 198,21 lei/Gcal.

Aceasta este cea de-a patra ieftinire operată de Modern Calor în ultimii doi ani. În tot acest timp gazele naturale s-au scumpit cu aproape 20%.
Această nouă scădere a prețurilor va conduce la diminuarea subvenţiilor alocate de la bugetul local pentru energia termică livrată populaţiei, dar şi a valorii sumelor alocate pentru încălzirea unităţilor bugetare racordate la sistemul centralizat.

Prețul de facturare a energiei termice către populație rămâne la valoarea stabilită la începutul sezonului rece trecut, 170 lei/Gcal, acesta fiind unul dintre cele mai mici din țară la ora actuală.

În ultimii ani s-au investit, din fonduri europene, guvernamentale și locale, peste 55 de milioane de euro pentru modernizarea și eficientizarea sistemului de producere, transport și distribuție a energiei termice din municipiul Botoșani. Pentru ca botoșănenii să beneficieze de un sistem complet modernizat, prin extensia Programului Operațional Sectorial Mediu, finanțat de Uniunea Europeană, urmează a fi alocați încă aproximativ nouă milioane de euro.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad