Connect with us

Sport

Leo Grozavu: „Am un plan vis-a-vis de ceea ce trebuie făcut”

Published

on

leogrozavu fcbt-viitorul

Antrenorul principal al FC Botoşani va deveni un fel de manager al clubului, după modelul tehnicienilor din Anglia. După ce reuşit un retur extraordinar de campionat, Leo Grozavu este decis să se implice mai mult decât a făcut-o până acum.

Tehnicianul botoşănean a avut o discuţie cu conducătorii clubului şi se va implica în coordonarea activităţii la copii şi juniori. Leo Grozavu îşi doreşte ca în câţiva ani să fie mai mulţi juniori care fac pasul către FC Botoşani.

„Am un plan vis-a-vis de ceea ce trebuie făcut. Pe hârtie toată lumea poate să facă. De pus în practică este mai dificil. Asta înseamnă investiţii atât la nivel de infrastructură cât şi la nivel de instruire. Am înţeles că se vor face în continuare demersuri vis-a-vis de construirea unui teren sintetic, cu dimesiuni normale. Ar putea fi folosit atât de prima echipă cât şi de juniori. Sunt sufient de mulţi copii în Botoşani care ar putea să facă pasul către performanţă. Atâta timp cât ei nu se pot instrui într-un mod normal, e dificil. Vin cu mari lacune de pregătir eşi e greu să-i arunci spre marea performanţă. Din iarnă, am avut observatori la unele jocuri ale juniorilor”, a spus Leo Grozavu.

Tehnicianul botoşănean consideră că în afara problemelor de infrastructură, mai sunt o serie de probleme care ţin de metodele de pregătire la nivel de copii şi juniori.

„La copii şi juniori punem prea mare preţ pe rezultat şi mai puţin de a scoate fotbalişti. Avem rezultate, ajungem la un turneu final dar patru-cinci ani nu reuşim să dăm niciun jucător la prima echipă. Din punctul meu de vedere este o problemă. La copii şi juniori trebuie lucrat individul. Individul trebuie scos în evidenţă şi nu munca de echipă. La seniori, munca de echipă este foarte importantă. Eu consider că ar fi foarte bine ca FC Botoşani să aibă propriul centru de copii şi juniori dar totul ţine de parte financiară. O coborare cu LPS şi CSS nu este un impediment”, a adăugat Leo Grozavu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad