Connect with us

Economic

Trei produse tradiţionale vor fi înregistrate de Staţiunea Popăuţi. VEZI de unde vor putea fi cumpărate

Published

on

produsetraditionale popauti

Staţiunea de Cercetare Popăuţi va scoate pe piaţă, începând din toamnă, trei produse tradiţionale care urmează a fi înregistrate. Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Moldoovis care are în acest moment circa 1600 de membri.

„Am stabilit în Consiliul Ştiinţific să ne orientăm spre înregistrarea celor trei produse tradiţionale. Ele au fost înregistrate de Asociaţia Moldoovis dar noua legislaţie ne obligă să reevaluăm produsele tradiţionale pentru a da un produs tradiţional autentic zonei noastre. Am mai avut o încercare în perioada fostului director. Nu am reuşit. Acum am căzut de acord ca aceste trei produse tradiţionale să poarte brandul Popăuţi. Lucrăm la caietul de sarcini. Noi sperăm ca până la 1 septembrie să fie atestate produsele”, a spus Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.


Pentru a putea fi comercializate cele trei produse, Staţiunea de Cercetare Popăuţi va implementa un proiect cu finanţare europeană care vizează realizarea unui depozit şi o reţea de magazine.
„Noul program PNDR ne permite accesarea de fonduri. Ne gândim la un depozit pentru păstrarea şi maturarea produselor tradiţionale şi un început de reţea de magazine atât în judeţul Botoşani cât şi în judeţele din Moldova. Lucrăm deja la proiect. Cred că în primă fază va fi un proiect de 600.000-700.000 de euro şi se poate ajunge la 1,2 milioane de euro”, a adăugat Ionică Nechifor.
Până la implementarea proiectului şi realizarea investiţiilor, produsele vor putea fi cumpărate de la Staţiunea Popăuţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad