Connect with us

Administratie

Probleme în accesarea fondurilor europene. Multe primării sunt la limita gradului de îndatorare

Published

on

Primaria orasului Flamanzi

Din acest an, primăriile din judeţul Botoşani pot începe demersurile pentru accesarea de noi proiecte cu finanţare euroeană. Marea problemă este că unele primării nu au sursa de cofinanţare şi nici nu mai pot accesa credite bancare.

Într-o astfel de situaţie este primăria oraşului Flămânzi. În ultimii ani a fost în top la nivel judeţean în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene dar asta a însemnat şi o îndatorare destul de mare.

„După aproape doi ani de mandat am reuşit să ajung cu datoriile curente. Asta înseamnă şcoli şi cheltuieli materiale. Au mai rămas cele care sunt contactate prin împrumuri şi care se întind pe zece ani de acum. Acestea sunt pentru proiecte şi cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene. Suntem la limită în ceea ce priveşte gradul de îndatorare. Undeva la 30%. Vom urmări în special proiectele fără cofinanţare sau cu o cofinanţare foarte mică, de 2-5%. Avem în continuare nevoie de proiecte pentru extinderi la apă şi canalizare precum şi asfaltarea drumurilor”, a spus Dan Oloeriu, primarul oraşului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad