Connect with us

Administratie

Protest inedit. Eugen Ţurcanu cu biroul de viceprimar în faţa primăriei FOTO

Published

on

turcanueugen protest1

Consilierul local Eugen Ţurcanu a fost ales ieri viceprimar al municipiului, pentru a doua oară în ultima săptămână. Nemulţumit că nu şi-a primit biroul de viceprimar, Eugen Ţurcanu a venit în această dimineaţă cu un birou în faţa primăriei.

În jurul orei 8.00, Eugen Ţurcanu şi-a aşezat biroul la câţiva metri de intrarea în primăria municipiului, a scris pe o hârtie „VICEPRIMAR” şi l-a aşteptat pe primarul Ovidiu Portariuc. Botoşănenii care aveau treabă la primăriei se amuzau de ceea ce vedea. Ulterior, în ajutorul lui Eugen Ţurcanu a venit Vicenţiu Daniliuc, fost primar şi viceprimar al municipiului după Revoluţie. “Stau în faţa primăriei până primesc un birou şi competenţe. Legea 215 spune că atribuţiile le deleagă domnul primar. Respectăm legea. Să se hotărască unde mă trimite. Poate mă trimite la Ferma cu porci, adică la cultură. Acum aşa e, te trimite la cultură. Mă aştept la orice. Prefectul Macaleţi sigur a luat cina cea de taină cu căpeteniile pesediste şi au hotărât ce va face”, a afirmat Eugen Ţurcanu.

În jurul orei 8.40, primarul Ovidiu Portariuc a venit la primăriei şi l-a invitat pe Eugen Ţurcanu la o discuţie. Cei doi au vorbit timp de câteva secunde în holul primăriei după care noul viceprimar a ieşit afară şi s-a aşezat pe scaunul adus de acasă.

„Domnul viceprimar trebuie să aştepte hârtia de la Prefectură. Altfel, ne trezim mâine cu o hotărâre în care Consiliul Local pune paznicul de poartă să fie director economic. Vine omul şi vrea să fie director economic. Există nişte proceduri legale. Al doilea este registrul comic în care acţionează domnul Ţurcanu. Într-o democraţie fiecare e liber să facă ce vrea, inclusiv are dreptul de a fi ridicol. Problema este să nu aducă prejudicii de imagine unei instituţii. Domnia sa este angajat al primăriei Botoşani. Nu pot să-l duc cu forţa într-un birou. Va face ce va dori, fie va sta într-un birou, fie va sta în faţă, la aer curat. Este decizia domniei sale. Fiecare e liber să facă ce vrea atâta timp cât nu devinde violent”, a spus Ovidiu Portariuc.

Eugen Ţurcanu susţine că va veni în fiecare zi în faţa primăriei până când va primi biroul viceprimarului Cosmin Andrei.

„I-am solicitat să stăm de vorbă. Am venit la serviciu. Refuză să vorbească. Ce să-i fac mai mult de atât. Aştept să mă primească în audienţă”, a spus Eugen Ţurcanu.

turcanueugen protest5 turcanueugen protest turcanueugen protest4 turcanueugen protest3 turcanueugen protest2

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad