Connect with us

Administratie

Amfiteatru inaugurat la Pomârla în prezenţa mai multor profesori universitari GALERIE FOTO

Published

on

pomarla amfiteatru

Amfiteatrul construit cu fonduri europene în comuna Pomârla a fost inaugurat astăzi la prânz. Mai mulţi profesori universitari de la facultăţi de agronomie din Iaşi, Craiova, Timişoara şi Cluj au fost prezenţi la această inaugurare.

Reprezentanţii primăriei şi Consiliului Local Pomârla au decis ca acest amfiteatru să poarte numele profesorului universitar Gică Grădinariu, o personalitate a acestei comune şi un om care s-a implicat foarte mult în educaţia copiilor din zonă.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla spune că profesorul Gică Grădinariu a contribuit la redeschiderea Liceului Anastasie Başotă.

Gica Gradinariu, Dumitru Chelariu
„Este un eveniment deosebit în viaţa comunităţii noastre. Obiectivul nostru cultural capătă un nume. Ne-am fi dorit ca, cel pe care îl comemorăm astăzi să fie din nou în mijlocul copiilor, la fel cum a fost anul trecut când a împărţit premii tuturor copiilor din comuna Pomârla şi din satul Corjăuţi. Din nefericire el nu mai este printre noi. Am ales să facem acest monument în memoria omului, profesorului şi concetăţeanului nostru Gică Grădinariu. A fost o personalitate marcantă a învăţământului agronomic din România. Gică Grădinariu s-a născut în satul Corjăuţi şi a învăţat la clasaele V-VIII în Pomârla. A fost unul dintre fondatorii fundaţiei Anastasie Başotă, s-a zbătut pentru reînfiinţarea liceului. De apreciat este cariera sa de excepţie în cadrul Universităţii Agronomice Ion Ionescu de la Brad Iaşi. Vrem să avem un eveniment anual”
, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla care a adăugat:

„Avem invitaţi de la mai multe universităţi agronomice din România, de la Craiova, Cluj, Iaşi, Piteşti, Timişoara plus staţiunile de cercetare. Avem mulţi oaspeţi, oameni cu care Gică Grădinariu a colaborat şi a desfăşurat activităţi deosebite. Cu o lună înainte de a deceda a devenit membru cu drepturi depline a Academiei Române”.

Manifestările au debutat cu tăierea panglicii, dezvelirea bustuljui şi o slujbă ţinută de un sobor de preoţi după care invitaţii au vorbit despre profesorul universitar Gică Grădinaru şi despre iniţiativa primăriei de a înfiinţa acest obiectiv cultural.

Iunie 2013: Prodecanul facultăţii de Horticultură din Iaşi a donat peste 200 de cărţi copiilor din Pomârla FOTO

Pomarla

Gică Grădinariu a murit în toamna anului trecut într-un groaznic accident rutier produs într-o localitate din judeţul Galaţi. Acesta se deplasa la o manifestare ştiinţifică la Bucureşti dar în timp ce se afla la volan a suferit un infart, a pierdut controlul maşinii cu care se deplasa şi s-a izbit ântr-un alt autoturism. În urma impactului, fostul decan de la Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, a decedat.

pomarla amfiteatru24 pomarla amfiteatru23 pomarla amfiteatru22 pomarla amfiteatru21 pomarla amfiteatru20 pomarla amfiteatru19 pomarla amfiteatru18 pomarla amfiteatru17 pomarla amfiteatru16 pomarla amfiteatru15 pomarla amfiteatru14 pomarla amfiteatru13 pomarla amfiteatru12 pomarla amfiteatru11 pomarla amfiteatru10 pomarla amfiteatru9 pomarla amfiteatru8 pomarla amfiteatru7 pomarla amfiteatru6 pomarla amfiteatru5 pomarla amfiteatru4 pomarla amfiteatru3 pomarla amfiteatru2 pomarla amfiteatru1

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad