Connect with us

Educatie

Abandonul şcolar ia amploare la Botoşani

Published

on

News Fără carte, o naţie nu are cum să progreseze. Până să înţeleagă asta şi autorităţile, în fiecare an, sute de elevi îşi pun ghiozdanul definitiv în cui şi se apucă de muncă. Majoritatea sunt din mediul rural, din familii pentru care fiecare colţ de pâine contează, iar banii de haine şi rechizite reprezintă cu adevărat un efort.

La Botoşani, in primul semestru din acest an scolar, peste 200 de elevi se aflau in risc de abandon scolar. Cei 243 de elevi au varste intre 12 si 16 ani si au lipsit foarte mult de la cursuri in acest interval. Unii si-au urmat parintii in tari straine, fara sa ceara documente care sa-i ajute sa faca scoala in strainatate, iar altii au ramas acasa, pentru ca parintii lor nu au bani ca sa-i lase la scoala.

 "Vorbim de familii dezorganizate, cu o situatie materiala precara. Legea spune ca trebuie amendati, dar e foarte greu sa-i amendezi pe cei care spun ca nu au cele necesare traiului zilnic", a spus Dragos Cristea, purtator de cuvant Inspectoratul Scolar Judetean.

Potrivit acestuia, unii parinti s-au prezentat la sediul inspectorarului si au incercat sa-si retraga copiii de la scoala. Ei au spus ca sunt multumiti ca elevii stiu sa scrie si sa citeasca. Cifrele sunt ingrijoratoare: 8% dintre elevi raman acasa dupa opt clase si nu invata nicio meserie.

Distribuie pe:
347 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad