Connect with us

Politica

57 de şoferi amendaţi pentru viteză excesivă. 2 au rămas fără permis

Published

on

Vineri, 11 aprilie, peste 50 de conducători auto au fost depistaţi conducând cu viteze peste limitele legale.

În scopul reducerii numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, precum şi pentru conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse pe acest fond, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat vineri, 11 aprilie, o acţiune pe această linie.

Astfel, într-o singură zi, 57 conducători auto au fost depistaţi circulând cu viteze de deplasare peste limitele admise de lege, în cazul a 2 dintre aceştia fiind luată şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, în cazul unui alt conducător auto, a fost dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile, acesta fiind depistat în timp ce efectua o manevră de depăşire neregulamentară.

Poliţiştii au constatat în total 81 de abateri prevăzute de Codul Rutier ca fiind fapte contravenţionale, valoarea totală a sancţiunilor aplicate depăşind 12.100 lei. 

În perioada imediat următoare, poliţiştii vor continua să acţioneze folosind toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele din dotarea structurilor de poliţie rutieră şi ordine publică.

În primele 3 luni ale anului 2014, în judeţul Botoşani, o persoană a decedat, iar alte 25 au fost rănite ca urmare a 12 accidente de circulaţie, produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

Distribuie pe:
1.391 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad