Connect with us

Sanatate

Război politic pe banii sănătăţii botoşănenilor

Published

on

News Managerul Spitalului Judetean de Urgenta s-a aratat extrem de nemultumit fata de o amenda pe care unitatea medicala a incasat-o de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Iliuta a contestat santiunea in valoare de 63.000 de lei, data de controlori pentru ca unii medici nu au eliberat retete pacientilor la externare si sustine ca la mijloc este o manevra politica.

Acesta a precizat ca social-democratul Costel Lupascu a actionat politic, mai ales ca seful de la Casa de Sanatate a trimis si alte controale in spital la aceasta data. Practic, amenda uriasa va avea efecte negative in sistemul de sanatate din Botosani, si de suferit vor avea pacientii si angajatii pentru ca unitatea deja se confrunta cu datorii uriase si se afla la limita de supravetuire.

“Se doreste ca spitalul sa nu functioneze bine si eu spun ca este o chestiune de ordin politic. Eu nu spun ca activitatea noastra e perfecta, dar atata vreme cat nu poti sa-i faci bine pacientului, nu-i fa rau. Atata vreme cat spitalul nu are o finantare corecta pentru a rezolva in bune conditii toate problemele legalte de sanatatea pacientilor nu-i normal sa mai iei bani spitalului”, a declarat Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Directorul de la Casa de Sanatate il contrazice pe Iliuta si spune ca amenda pe care spitalul a primit-o este una intemeiata. Lupascu a negat ca aceasta actiune ar avea legatura cu vreun joc politic.

“Eu am rugat sa nu amestecam lucrurile. Sa lasam deoparte patima politica, mai ales ca suntem in Postul Pastelui. Asta in primul rand. In al doilea rand nu putem nega evidenta, iar amenda aplicata spitalului a fost intemeiata”, a spus Costel Lupascu, director Casa de Sanatate.

Si presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu a precizat ca totul este o manevra politica, iar social-democratul Costel Lupascu, in loc sa sustina sistemul sanitar din Botosani, acesta aduce numai prejudicii.

Distribuie pe:
118 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad