Connect with us

Economic

Prejudiciu de aproape un milion de euro, din tranzacţii fictive cu carne ale unei firme din Botoşani

Published

on

 

News O firmă din Botoşani, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproape un milion de euro, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor tranzancţii fictive cu carne de vită, a fost identificată de inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF.

Firma, depistată în urma verificărilor făcute de inspectorii antifraudă în perioada februarie – aprilie 2014, a cauzat un prejudiciu de peste patru milioane lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată (2,4 milioane de lei) şi impozit pe profit (1,6 milioane de lei), prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor tranzancţii fictive, fără corespondenţă cu realitatea, susţine DGAF.

Astfel, inspectorii antifraudă au constatat că firma a înscris în evidenţa contabilă achiziţii de carne de vită în carcasă în valoare totală de 12.439.816,72 de lei, pe care le-ar fi realizat în cursul anului 2013 de la trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi în judeţul Bacău.

"În realitate, se achiziţionau animale vii şi produse procesate de la persoane fizice din târguri de vite, iar firmele din lanţul fictiv de aprovizionare erau înfiinţate doar în scopul fraudării bugetul de stat prin înregistrarea TVA deductibile nereale, majorarea nejustificată a cheltuielilor deductibile şi diminuarea bazei impozabile", mai precizează sursa citată.

Pentru recuperarea prejudiciului, inspectorii antifraudă au emis decizii de instituire a măsurilor asigurătorii asupra a o sută de tone de carne de vită, cu o valoare de piaţă de 2.532.213 de lei, asupra construcţiilor, echipamentelor industriale, a mijloacelor de transport şi a banilor din conturile firmei.

De asemenea, pentru constatarea elementelor constitutive ale infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals şi uz de fals şi constituirea unui grup infacţional organizat, vor fi sesizate organele de urmarire penală, a mai precizat DGAF.

Sursa: Mediafax

Distribuie pe:
7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad