Connect with us

National

Cum să vinzi o mașină rulată rapid și la prețul dorit

Published

on

 

News Specialiștii Autovit.ro oferă câteva recomandări și sfaturi utile referitoare la pregătirea mașinii, stabilirea prețului realist, formularea anunțului și factorii care pot influența favorabil sau nu definitivarea tranzacției.

Vânzătorul alege metoda  de tranzacționare, dar și nivelul prețului, în funcție de cât de repede își dorește să vândă mașina. Dacă vrea să vândă mașina foarte repede, o soluție la îndemână ar fi să apeleze la “trade-in”, adică la vânzarea acesteia către un dealer specializat în cumpărarea de mașini rulate. Marele dezavantaj este că prețul de vânzare către dealer va fi mai mic decât cel din piață, în general cu  1.000 euro sau chiar mai mult pentru o mașină  care  costă  câteva mii de euro. Soluția este preferată de cei care vor sa plătească la acel dealer diferența pentru achiziționarea unei mașini noi, caz în care și oferta de „trade-in” ar putea fi îmbunătățită de dealerul respectiv.

Totuși, majoritatea celor care își vând mașinile aleg să pună anunțuri pe site-urile de specialitate și stabilesc întâlniri cu posibili cumpărători, persoane fizice. Și în acest caz, în care vânzătorul postează un anunț pe site, există șanse mari să vândă foarte repede mașina dacă prețul solicitat este sub media pieței pentru modelul respectiv și dacă mașina este bine întreținută. 
Cum trebuie pregatită mașina – detaliile aparent nesemnificative pot fi decisive
Pentru a facilita tranzacția mașina trebuie să fie ingrijită, fapt pentru care este recomandată o igienizare temeinică atât exterioară, dar și interioară (tapițerii, covorașe, aspirare completă). Costurile tuturor operațiunilor pot ajunge la 100 de lei, însă dupa cosmetizare cresc considerabil șansele de a vinde mașina.

Pentru cei care vând mașini mai scumpe, de peste 10-15.000 euro este recomandat „detailing –ul”, operațiune care presupune spălat profesional/chimic, polish vopsea și faruri. Costurile pot  depăși 200 euro, însă aspectul mașinii se schimbă enorm. 
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
69 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad