Connect with us

Educatie

Contrabandă cu căruţa la graniţa UE

Published

on

News Ieri, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti, împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, acţionând în baza unor informaţii, au declanşat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări, pe direcţia localităţii de frontieră Bobuleşti.

În jurul orelor 13.15, poliţistul de frontieră care desfăşura o misiune specifică cu autospeciala de supraveghere ce funcţionează pe principiul termoviziunii, a observat, în apropierea malului românesc al râului Prut, un atelaj hipo în care se aflau trei persoane, care se deplasa dinspre frontieră către localitatea Bobuleşti.

Cei trei bărbaţi din atelaj, observând o autospecială a Poliţiei de Frontieră, au aruncat din căruţă două colete voluminoase, iar una dintre persoane a sărit din atelaj şi s-a ascuns în vegetaţia din apropiere.  

Celelalte două persoane s-au deplasat cu viteză spre sat, fiind retinute însă imediat de către un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti. La scurt timp, poliţiştii de frontieră l-au depistat şi reţinut şi pe al treilea ocupant al atelajului, care era ascuns în vegetaţie.

În urma verificărilor specifice a rezultat că cei trei bărbaţi sunt  Mihai C., de 31 de ani, Dumitru I., de 24 de ani şi Vasile B., de 42 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani. Cei in cauză  au trecut coletele, care conţineau 2500 pachete ţigări marca „Ritm Clasic”, în aceeaşi zi peste apa râului Prut, din R. Moldova în România, folosind un fir de pescuit de naylon, după care le-au încărcat în atelaj cu scopul de a le transporta în localitatea Bobuleşti. 

În timpul desfăşurării acţiunii din zona localităţii Bobuleşti, în jurul orei 11.00, alţi poliţişti de frontieră din cadrul aceloraşi structuri au declanşat o nouă acţiune pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigări pe raza localităţii de frontieră Bădiuţi.

La aproximativ 2.000 de metri de frontiera de stat către interiorul teritoriului naţional, poliţiştii de frontieră au depistat un alt atelaj hipo, încărcat cu vreascuri, în care se aflau două persoane.

Sub vreascuri, în căruţă, au fost descoperite două colete voluminoase învelite în folie de polietilenă de culoare neagră, în care se aflau 3585 pachete ţigări marca Plugarul cu timbru de acciză R. Moldova.

În urma verificărilor specifice efectuate şi din declaraţiile bărbaţilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi ocupanţi ai atelajului hipo sunt cetăţenii români Marius B., de 27 de ani şi Constantin Z., de 24 de ani, ambii din judeţul Botoşani şi au trecut coletele cu ţigări peste apa râului Prut, în aceeaşi dimineaţă, după care le-au încărcat în căruţă şi le-au acoperit cu vreascuri, în scopul de a le transporta în localitatea Bădiuţi.

Cele 6085 pachete de ţigări, în valoare de 55.312 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele celor cinci bărbaţi poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Distribuie pe:
83 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad