Connect with us

Administratie

O parte din angajaţii Urban Serv îşi vor primi anul acesta drepturile câştigate în instanţă. Restul vor primi eşalonat

Published

on

 

News Angajaţii societăţii au câştigat în instanţă o serie de drepturi salariale care nu au fost acordate în ultimii ani. În urma hotărârii judecătoreşti, ei ar trebui să primească sume cuprinse între 2.000 de lei şi 17.000 de lei.

O mare parte dintre salariaţi vor primi banii eşalonat, în opt ani. În schimb, sunt şi persoane care vor primi anul acesta toţi banii. Este vorba de persoane care vor ieşi la pensie în 2014 sau persoane care au părăsit deja societatea.

„Am negociat cu reprezentanţii sindicatului asupra modalităţilor de rezolvare a problemelor ridicate. Am semnat un protocol. Am rezolvat acel mini conflict. Având în vedere veniturile societăţii pe primul semestru, există posibilitatea ca acele drepturi pe care iniţial le-am micşorat, să fie reîntregite până la nivelul iniţial”, a spus Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv care a adăugat:

„Aproximativ 85% dintre salariaţi au acceptat o eşalonare pe opt ani. 15% dintre salariaţi au acceptat alte perioade de eşalonare. Vom achita în totalitate doar salariaţilor care au părăsit societatea până la 1 ianuarie 2014. Am prevăzut sumele necesare ca să li se plătească drepturile conform hotărârii judecătoreşti. Valoarea acestor drepturi se ridică la 4,5 miliarde de lei vechi. De asemenea, mai avem câţiva angajaţi care se pensionează în acest an şi cărora le vom plăti drepturile câştigate în intanţă. În total, suma se ridică la cinci miliarde de lei vechi. Avem posibilitatea să achităm aceste sume până la sfârşitul anului”.

Distribuie pe:
317 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad