Connect with us

Educatie

Lecţii ţinute de poliţişti la „Şcoala Altfel”

Published

on

 

News Sub egida campaniei „Şcoala Altfel, – Să ştii mai multe, Să fii mai bun!” poliţiştii se vor întâlni, în perioada 7-11 aprilie, cu copiii şi adolescenţii din unităţile de învăţământ botoşănene.

Poliţiştii vor desfăşura acţiuni pe diverse domenii de prevenire şi informare, precum: educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteism, abandon şcolar, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri sau răspunderea penală în cazul minorilor.

Temele de prevenire şi informare vor fi adaptate celor patru cicluri de învăţământ, respectiv preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Astfel, astăzi, 08 aprilie, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani s-au întâlnit cu peste 60 de copii de vârstă preşcolară ce urmează cursurile Grădiniţei nr.24 „Voinicelul” din municipiu, scopul acţiunii fiind de a reduce victimizarea copiilor prin accidente rutiere.

Poliţiştii le-au prezentat celor mici „ABC” – ul normelor rutiere pe care trebuie să le urmeze atunci când se deplasează pe stradă, ca pietoni, cât şi comportamentul pe care trebuie să-l adopte atunci când sunt pasageri în autoturisme sau mijloace de transport în comun.

La finalul întâlnirii, copiii nu au ezitat să le adreseze poliţiştilor întrebări despre cum ar trebui să se comporte ca pietoni, în diverse situaţii sau despre locurile în care au voie să se joace.

În anul 2013 şi în primele trei luni ale anului 2014, în judeţul Botoşani s-au produs 44 accidente rutiere în care au fost implicaţi copii cu vârsta sub 14 ani. Din nefericire, evenimentele respective s-au soldat cu rănirea a 41 de copii şi cu decesul altor 3. Principalele cauze generatoare ale unor astfel de evenimente rămân traversarea neregulamentară sau joaca pe partea carosabilă.

Distribuie pe:
1.816 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad