Connect with us

Evenimente

Incendii la Lunca şi Botoşani. Pagube de 10.000 de lei

Published

on

 

News Un autoturism parcat pe o stradă din municipiul Botoşani şi un adăpost de animale din gospodăria unui localnic din satul Stroieşti, comuna Lunca, au fost distruse parţial în două incendii, produse în această dimineaţă.

Pagubele înregistrate în urma ambelor incendii au fost estimate la cca. 14.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de  peste 50.000 lei.

Cauza probabilă a incendiului produs pe raza comunei Lunca a fost stabilită ca fiind acţiune intenţionată. Incendiul, care a cuprins adăpostul de animale, a fost stins de un echipaj aparţinând Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lunca.

Pentru incendiul produs la maşină, comisia de stabilire a cauzei probabile de incendiu a luat în calcul toate variantele posibile, la această dată rămânând în analiză acţiunea intenţionată sau posibile defecţiuni la compartimentul motor, având în vedere anul de fabricaţie al autoturismului (2000), faptul că a avut mai mulţi proprietari, dar şi că nu este cunoscut istoricul intervenţiilor la maşină (inspecţii tehnice, reparaţii sau modificări faţă de situaţia iniţială).

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru stingerea incendiului care a cuprins autoturismul parcat pe strada Zimbrului din municipiul Botoşani puţin după ora 04.00. Spre locul indicat s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, autoturismul ardea aproape în totalitate, existând riscul ca incendiul să se extindă la clădirile din apropiere. Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri, maşina fiind distrusă de flăcări în proporţie de 80%.

Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 10.000 lei. Ambele cazuri au fost preluate de poliţişti.

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad