Connect with us

Evenimente

Au rămas fără permis de conducere din cauza alcoolului

Published

on

News Trei şoferi au rămas pietoni pentru o perioadă deoarece au consumat alcool înainte de a se urca la volan. Ieri, în jurul orei 02.30, a fost depistat în trafic, pe strada Nicolae Iorga din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, autoturismul condus de un tânăr de 26 ani, din comuna Avrămeni, judeţul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.15, un bărbat de 59 ani, din comuna Cândeşti, judeţul Botoşani a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 29 C. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, reultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 06.04.2014, în jurul orei 16.35, pe DJ 297, în localitatea  Blândeşti, judeţul Botoşani a fost oprit în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Blândeşti.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor trei conducători auto le-au fost recoltate şi probe biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.     

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, urmând să fie propuse soluţii procedurale.

Distribuie pe:
2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad