Connect with us

Economic

Ministerul Transporturilor a avizat transportul de marfă pe linia ferată Dorohoi – Trușești – Lețcani

Published

on

News Fermierii din judeţul Botoşani vor putea transporta produse pe calea ferată. Ministerul Transporturilor a anunţat că pe linia ferată Dorohoi – Trușești – Lețcani se pot realiza transporturi de marfă până în 18.000 – 20.000 de tone.

“A fost o solicitarea fermierilor din zona de nord a județului de a avea acces la transportul cerealelor și altor produse agricole precum şi a îngrășămintelor pe calea ferată. Transportul ferofiar are avantajul de a fi mai ieftin decât cel rutier, iar producătorul agricol ar ieși câștigat fie că plătește mai puțin la transporturile efectuate direct, fie că obține astfel un preț mai bun de la achizitori. Ei se plângeau că societatea care are concesionată linia ferată Dorohoi – Trușești – Lețcani nu permite tranzitul trenurilor de marfă din cauza cheltuielilor de întreținere a liniei”, a spus deputatul Cristian Roman.

Deputatul botoşănean a avut intervenţii în Parlament pe această temă, Ministerul Transporturilor a anunţat că infrastructura permite transportul cerealelor pe linia ferată Dorohoi – Trușești – Lețcani.

“În urma intervenției mele parlamentare, oficiale, Ministerul Transporturilor mi-a răspuns că linia ferată permite tranzitul trenurilor de marfă a căror capacitate nu depășesc 18.000 – 20.000 de tone și că societatea RC-CF SRL, care are concesionată această rută, nu poate restrictiona traficul trenurilor de marfă și că trebuie să permită accesul nediscriminatoriu al oricărui operator de transport feroviar de marfă. Am semnale că deja problema a fost rezolvată, că fermierii au putut folosi în această primăvară calea ferată pentru transportul îngrășămintelor și o vor putea folosi în continuare. Iată că, pentru cei care se întreabă ce fac parlamentarii noștri, practic vorbind, vă dau doar astăzi două exemple în ceea ce mă privește”, a adăugat Roman.

Distribuie pe:
425 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad