Connect with us

National

Ministrul Sănătăţii cere anchetă la Iaşi, în cazul botoşănencei care este în comă indusă

Published

on

 

News Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că a dispus să fie făcut un control la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, pentru a vedea din ce cauză tânăra cu sarcină extrauterină a ajuns în comă, după ce a fost operată de trei ori.

"Am dispus efecutarea acestui control pentru a vedea cu exacitate cauzele care au făcut ca această gravidă să ajungă în comă. Controlul de desfăşoară împreună cu Direcţia de Sănătate Publică", a spus ministrul Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a precizat că, având în vedere faptul că Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Elena Doamna" din Iaşi este o unitate descentralizată, verificările vor fi efectuate de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, împreună cu o echipă de control a Consiliului Judeţean Iaşi, în subordinea căruia se află unitatea sanitară.

De asemenea, ministrul Sănătăţii va solicita reprezentanţilor Colegiului Medicilor din România să evalueze situaţia acestui caz.

Familia tinerei a declarat vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că fata este în continuare în stare gravă, în comă, având nevoie de transfuzie de sânge, grupa zero.

Tânăra de 19 ani cu sarcină extrauterină care a intrat în şoc hemoragic după ce a fost operată de trei ori la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi este în comă indusă, medicii fiind rezervaţi în acest caz.

"Starea pacientei este critică, iar medicii sunt rezervaţi în ceea ce priveşte evoluţia ei. Se fac în continuare eforturi pentru a redresa dereglările apărute, dereglări renale, hepatice, cardiace şi de coagulare", a declarat, joi, Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi.

Ea a precizat că tânăra, care este internată la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Spiridon", este în comă indusă.

Pe de altă parte, familia tinerei a depus o plângere la Ministerul Sănătăţii, acuzându-i de neglijenţă pe medicii de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi care au tratat-o pe fată.

Tânăra de 19 ani, din Botoşani, a ajuns, duminică, în stare gravă la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, cu o sarcină extrauterină de şase săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, iniţial, medicii au decis să intervină laparoscopic pentru înlăturarea fătului, însă în urma complicaţiilor operaţia s-a transformat în una "clasică".

Prima intervenţie chirurgicală în cazul pacienteia fost făcută luni, de către medicul Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii "Elena Doamna". La câteva ore după operaţie, starea tinerei s-a înrăutăţit, aceasta având hemoragie internă, astfel că medicii au decis să intervină din nou. De data aceasta, pacienta a fost operată de către medicul de gardă Simona Niculescu, care, conform reprezentanţilor unităţii sanitare, ar fi apelat la ajutorul soţului ei, Dan Niculescu, de la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Din cauza situaţiei grave în care se afla tânăra, chiar şi după a doua intervenţie chirurgicală, marţi dimineaţă aceasta a fost din nou operată, pentru încercarea opririi hemoragiei. La această intervenţie a participat o echipă mai mare de cadre medicale de la Spitalul "Sfântul Spiridon".

Citeşte mai mult pe Gândul.info

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad