Connect with us

Evenimente

Zeci de deţinuţi s-au automutilat pentru a ieşi din Penitenciarul Botoşani

Published

on

News Zeci de persoane aflate in Penitenciarul Botosani si-au facut rau cu mana lor pentru a ajunge in Unitatea de Primiri Urgente.Acestia au fost adusi in camera de garda cu diferite afectiuni sau rani pe care si le-au provocat singuri. Au fost cazuri in care unii s-au taiat pe maini sau la gat, ori au inghitit pastile, atat cat sa nu fie in pericol.

In primele trei luni ale anului 99 de puscariasi au fost dusi cu ambulanta sau masina Penitenciarului la spital. "Intr-adevar o parte din cei care sunt in Penitenciar isi provoaca anumite rani, de obicei nu foarte grave pentru a putea iesi din regimul de izolare la care sunt supusi. Ei sunt tratati la nivelul sectiei noastre", a spus Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Conducerea unitatii de detentie nu le poate refuza acest drept, desi multi dintre ei fac recurg la astfel de gesturi ca sa mai iasa din inchisoare.
"De la inceputul anului si pana la data prezenta, Unitatea de Primiri Urgente a fost solicitata pentru un numar de 99 de persoane aflate in custodia Penitenciarului Botosani. In mare parte acestea fac referire la investigatii medicale de specialitate in vederea precizarii diagnosticului, dar si de instituire a conduitei terapeutice", a spus Anna Maria Rotariu, purtator de cuvant Peniteciarul Botosani.

 

Distribuie pe:
11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad