Connect with us

Administratie

FOTO Peste un milion de euro accesaţi prin GAL-ul Codrii Heţei

Published

on

Membrii şi beneficiarii Grupului de Acţiune Locală Codrii Herţei s-au reunit astăzi la Pomîrla, cu ocazia bilanţului activităţii. Din cei 2,8 milioane de euro disponibili, jumătate deja au ajuns la cei care au depus proiecte iar la ora bactuală sunt proiecte pentru 90% din suma alocată.

Grupul de Acţiune Locală Codrii Herţei este format din comunele Pomîrla, Suharău, Cândeşti, Mihăileni, Conceşti, Cordăreni, Cristineşti, Dersca, George Enescu, Hilişeu Horia, Hudeşti, Ibăneşti, Lozna, Şendriceni şi oraşul Siret din judeţul Suceava. El a fost înfiinţat în 2010 dar abia din 2012 s-a început depunerea de proiecte în vederea accesării fondurilor. Pentru actuala sesiune, primăriile şi agenţii economici din cele 14 comune şi oraşul Siret au avut la dispoziţie 2,8 milioane de euro. Jumătate din aceşti bani au fost deja accesaţi iar reprezentanţii GAL-ului spun că sunt depuse proiecte pentru 90% din valoarea sumei alocate.

 

„Astăzi este o zi de bilanţ pentru Grupul de Acţiune Locală Codrii Herţei. Am fost în competiţie cu alte entităţi şi am reuşit să obţinem un punctaj aproape de maxim. Am fost pe locul întâi, pe ţară, la acea sesiune de depunere. GAL-ul funcţionează de circa doi ani, are în componenţă 15 localităţi printre care şi oraşul Siret din judeţul Suceava. Este o structură în care ne punem mari speranţe”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla şi vicepreşedintele GAL Codrii Herţei.

„Avem deja contracte de finanţare semnate. Sunt şi proiecte în derulare, altele sunt la faza de achiziţii. Comuna Pomârla are un proiect în valoare de 50.000 de euro. În total, în această sesiune, se pot depune proiecte în limita sumei de 2,8 milioane de euro. Nu este consumată integral suma de 2,8 milioane de euro dar avem speranţa că până la sfârşitul anului vor mai fi proiecte aprobate. Suma va creşte în perioada următoare când va fi o nouă sesiune de proiecte”, a adăugat primarul comunei Pomîrla.

Până acum s-au depus proiecte pe formare profesională, dezvoltarea exploataţiilor agricole, încurajarea activităţilor turistice şi îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală. De asemenea, primăriile au accesat proiecte de ordinul zecilor de mii de euro pentru scenă în aer liber la Ibăneşti, reabilitarea unui cămin cultural la Oroftiana, comuna Suharău sau dotarea căminelor culturale.

 

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad