Connect with us

Sanatate

Vine criza de medici la Mavromati! 20 de doctori sunt pe lista pe pensionare

Published

on

News Spitalul Judetean din Botosani ramane fara 20 de medici importanti din sistem. Aceste cadre medicale sunt in pragul pensionarii, dupa ce decenii intregi au stat la capataiul bolnavilor si au incercat sa-i faca sanatosi sau sa le salveze viata.

Problema este vine vine in locul lor, pentru ca medicii tineri prefera sa plece in tari straine decat sa munceasca in spitalul din Botosani. Reprezentantii unitatii medicale se gandesc deja sa scoata la concurs posturi pentru medici specialisti in  compartimentele care vor ramane descoperite in clipa in care actualii doctori vor iesi la pensie.E nevoie de specialisti in sectiile de oncologie,  hematologie, urologie, chirurgie, diabet, cardiologie, 
anatomie patologica, neonatologie, dar si ATI. 
"Din pacate aproximativ 20 de medici se vor pensiona anul acesta si anul viitor si avand in vedere necesitatea asigurarii asistentei medicale in conditii optime in sectiile respective  vom incerca, cu aprobarea ordonatorului principal de credite sa scoatem niste posturi la concurs  in asa fel incat sa asiguram continuitatea asistentei medicale atat in spital, cat si in Ambulatoriul de specialitate", a spusViorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.
Ramane de vazut cum vor reusi sefii din spital sa aduca medici in unitate. Si asta pentru ca aici, un medic medic specialist primeste 2.100 de lei pe luna. In strainatate salariul lui poate ajunge si pana la 6.000 de euro.

Distribuie pe:
83 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad