Connect with us

Evenimente

18 de misiuni ale pompierilor într-o singură zi

Published

on

News Ieri, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în 18 situaţii de urgenţă. Este vorba de trei incendii, două misiuni de asigurare a măsurilor p.s.i. la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD, o intervenţie pentru înlăturarea unei antene de pe o clădire din municipiul Dorohoi, o intervenţie pentru asanarea unei fântâni şi 9 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

Alte două incendii, unul de vegetaţie uscată, celălalt produs la un depozit de furaje, au fost stinse de către membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Vlăsineşti şi Drăguşeni. La Vlăsineşti a fost distrusă vegetaţia uscată de pe cca. 15 hectare , iar la Drăguşeni au ars aproximativ 3,5 tone de furaje. Cele două incendii au fost stinse de 28 de voluntari. Ambele evenimente s-au produs pe fondul nerespectării normelor de prevenire şi stingere a incendiilor pe timpul arderii resturilor de vegetaţie uscată.

Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 9 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 500.000 lei. În urma incendiilor produse în municipiul Botoşani, Sârbi (comuna Vlăsineşti), Drăguşeni, Victoria (Hlipiceni) şi Mihălăşeni s-au înregistrat pagube materiale în valoare de  peste 3.000 lei.

Distribuie pe:
11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad