Connect with us

Economic

Direcţia Silvică Botoşani achiziţionează terenuri în vederea împăduririi

Published

on

 

News Regia Naţională a Pădurilor a alocat bani pentru achiziţionarea de terenuri cât şi de păduri. În acest an, Direcţia Silvică Botoşani a cumpărat 15 hectare de pădure în zona Durneşti şi este în negociere pentru a achiziţiona alte suprafeţe de teren.

„Consiliul de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor a alocat din fondul de conservare şi regenerare al pădurilor o sumă de 10 milioane de lei pentru achiziţii de terenuri şi păduri. În judeţul Botoşani s-au achiziţionat 15 hectare de teren forestier. Sunt pe raza comunei Durneşti. Suntem interesaţi în continuare de achiziţia de terenuri şi păduri”, a spus Constantin Temneanu, şef Birou Tehnic Direcţia Silvică.

La ora actuală, în judeţul Botoşani sunt mai multe comune care nu au niciun hectar de pădure sau care au suprafeţe foarte mici. Reprezentanţii Direcţiei Silvice spun că această problemă poate fi rezolvată doar de către primari şi că aceştia au posibilitatea de a accesa proiecte.

„Sunt mai multe comune care nu au pădure. Ştiubieni, George Enescu, Dimăcheni şi mă sunt câteva. Există o lege privind ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate. Autorităţile publice locale au obligaţia să identifice terenurile cu fenomene de eroziune şi să înfiinţeze perimetre de ameliorare. La George Enescu este în curs de dezvoltare un perimetru de ameliorare. De asemenea, în zona Coţuşca, în zona Avrămeni, Mihălăşeni, Săveni. Vor peste 800 de hectare”, a adăugat Constantin Temneanu.

 

Distribuie pe:
1.961 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad