Connect with us

Administratie

Parchetul şi Judecătoria Darabani vor fi salvate de la desfiinţare

Published

on

 

News Proiectul de lege al Ministerului Justiţiei privind desfiinţarea a 30 de parchete şi judecătorii din ţară, printre care şi cele de la Săveni, nu vor fi aprobate de către Camera Deputaţilor şi Senat. Cel puţin asta susţin o parte dintre parlamentarii botoşăneni.

Senatorul PSD Doina Federovici susţine că proiectul de lege a primit avize negative în comisiile Camerei Deputaţilor şi că acelaşi lucru se va întâmpla şi la Senat.

„Marţi, în Senatul României, a avut loc o dezbatere publică iniţiată de Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Această dezbatere publică a avut drept scop proiectul de lege privind desfiinţarea celor 30 de instanţe şi parchete. Noi avem acea propunere de desfiinţare a Judecătoriei şi Parchetului Darabani. Am participat eu şi senatorul Şerban Mihăilescu. Au mai participat reprezentanţii Ministerului Justiţiei precum şi preşedintele şi vicepreşedintele CSM-ului. De asemenea, au mai participat reprezentanţii celor 30 de judecătorii şi parchete. Au fost puse în balanţă motivele pro şi contra. Cert este că avem un aviz negativ din partea comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor. Va fi un raport de respingere şi din partea comisiei juridice. Urmează ca iniţiativă să ajungă în plenul Camerei Deputaţilor cu propunere de respingere. Senatul este for decizional şi cu siguranţă va avea acelaşi circuit. Proiectul nu va fi susţinut de către senatori”, a spus Doina Fedrovici.

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad