Connect with us

Sanatate

Criză de lapte praf la Botoşani

Published

on

News La aceasta data, depozitul de lapte praf pentru sugari al Directiei de Sanatate Publica este gol, iar peste 400 de micuti nu au primit de doua luni laptele praf de la stat. Ministerul Sanatatii intarzie sa faca livrarile, fara sa tina cont ca mamele care au fost incluse in acest program sunt cu venituri foarte mici si nu cum sa cumpere pachetele din comert.

Comanda pentru lapte praf a fost facuta de Directia de Sanatate Publica Botosani pentru mai mult de 1.000 de kilograme, insa, atata timp cat oficialii nu trimit cantitatile, reprezentantii de aici sunt neputinciosi. Exista totusi promisiuni ca livrarea se va face in luna aprilie. 
"Programul are in anul 2014 o finantare de 40.000 de lei, iar Directia de Sanatate Publica a demarat deja procedurile de achizitie a 1.216 kilograme. Acest lapte praf va fi distribuit in luna aprilie", a precizat Angela Straticiuc, purtator de cuvant Directia de Sanatate Publica.
Pana atunci, mamele trebuie sa gaseasca solutii. Si cum, de regula acestea apeleaza la laptele de vaca, medicii le avertizeaza ca isi pun pruncii in pericol. Bebelusii intre 0 si 12 luni trebuie hraniti cu lapte praf pentru a nu avea probleme de sanatate.
"O alimentatie cu lapte de vaca, chestiune care este des intalnita la noi din motive de saracie poate sa creeze extrem de mari prejudicii, copilului, sugarului mic de doua-trei luni sau de o luna chiar", a spus Aurel Tinca, medic sectia de pediatrie. Intre 0 si 6 luni, primesc cate 2,8 kg pe luna, iar cei intre 6 si 12 luni au o ratie de 3,6 kg pe luna. 
Anul trecut, peste 1.100 de bebelusi au primit lapte praf de la stat, iar suma alocatat de Ministerul Sanatatii s-a ridicat la 75.000 de lei.

Distribuie pe:
102 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad