Connect with us

Administratie

Un primar şi un consilier local din Botoşani, declaraţi incompatibili de ANI

Published

on

 

News Agenţia Naţională de Integritate rămâne o sperietoare pentru primari şi consilieri locali sau judeţeni. Din ce în ce mai mulţi sunt declaraţi incompatili deoarece aceştia nu cunosc legea sau o încalcă cu bună ştiinţă.

În cursul zilei de astăzi, Agenţia Naţională de Integritate a dat publicităţii o listă cu 21 de aleşi locali care au fost declaraţi incompatibili. Printre cei 21 se numără un primar şi un fost consilier local.

Dumitru Timişag, primarul comunei Unţeni, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 decembrie 2012 – 29 martie 2013, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Comunei Unțeni, cât și calitatea de reprezentant al Comunei Unțeni în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. NOVA APASERV S.A., Botoșani, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, Aurel Lesuc, consilier local al Comunei Tudora și fost Primar al Comunei Tudora (mandatul 2008 – 2012), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Tudora, întrucât, simultan cu funcția de primar, a deținut și funcția de reprezentant al unitătii administrativ – teritoriale Tudora în Adunările Generale ale Acționarilor societății comerciale de interes local NOVA APASERV S.A., Botoșani (perioada 10 martie 2011 – 20 iunie 2012), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), litera f) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Distribuie pe:
78 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad