Connect with us

Economic

Un milion de puieţi vor fi plantaţi în această primăvară, în judeţul Botoşani

Published

on

News Direcţia Silvică Botoşani a demarat o campanie de împădurire în mai multe zone ale judeţului. În total vor fi plantaţi 1.066.000 de puieţi, pe o suprafaţă de peste 160 de hectare de teren.

Potrivit reprzentanţilor Direcţiei Silvice Botoşani, se vor planta puieţi pe 155 de hectare de teren de stat şi pe 6 hectare, pe bază de contracte. În plus, vor fi completări pe mai multe suprafeţe din judeţul Botoşani. Vor fi plantate mai multe specii de gorun, stejar, fag, frasin, cireş sau salcâm. În afara puieţilor care vor fi plantaţi pe terenul de stat, vor mai fi 345.000 de puieţi pentru populaţie. Aceştia vor fi comercializaţi sau donaţi către anumite instituţii cum ar fi Primăria Dorohoi.

Cea mai mare suprafaţă împădurită va fi la Tudora. Este vorba de 100 de hectare. De asemenea, vor mai fi 25 de hectare împădurite la Frumuşica şi 17 hectare la Vorona. Acţiunea de împădurire va fi finalizată la jumătatea lunii aprilie.

„În 15 martie debuzează acţiunile sub denumirea Luna plantării arborilor. Acţiunile au început de săptămâna trecută. Au fost scoşi puieţii forestieri din pepiniere. Acţiunile vor continua prin igienizarea fondului forestier. Ne-am propus să sensibilizăm omul, să organizăm simpozioane în şcoli şi să angrenăm elevii în acţiuni de plantare. Principala acţiune este plantarea arborilor şi regenerarea pădurilor”, a spus Constantin Temneanu, şef Birou Tehnic Direcţia Silvică

La ora actuală, suprafaţa forestieră a judeţului Botoşani este de 57.194 hectare din care 56.880 hectare sunt administrate de Direcţia Silvică Botoşani. 

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad