Connect with us

National

Google: Toate căutările pe Google sunt criptate

Published

on

News Deşi nu spune nimeni că o metodă de criptare nu poate fi spartă, decizia de a cripta căutările pe Google reprezintă o mişcare bună, scrie playtech.ro. Anul trecut, Edward Snowden ne-a lăsat pe toţi cu gura cascată prin intermediul unor materiale legate de practicile de urmărire implementate online, la nivel global, de Guvernul American şi NSA.

Tot atunci, am devenit cu toţii un pic mai precauţi şi mai paranoici când vine vorba de activitatea noastră online. Nu a ajutat, desigur, nici faptul că giganţi precum Google sau Microsoft, obligat-forţat, au oferit instituţiilor interesate tomuri întregi de date despre fiecare dintre noi.
De atunci, companii precum Google au protestat intens împotriva acelor practici, iar pentru că schimbările la nivelul legislaţiei în vigoare din SUA nu vor veni prea curând, au luat deciziile în propriile mâine. În primul rând, la nivel global, toate căutările pe care le executaţi prin popularul motor de căutare vor fi realizate prin HTTPS într-un mod criptat şi sigur. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Distribuie pe:
6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad