Connect with us

National

Ce ascunde partea întunecată a Internetului care nu este indexată de Google

Published

on

 

News Internetul este un univers explorat numai la suprafaţă de către majoritatea utilizatorilor, Facebook, Wikipedia sau ştirile online reprezentând mai puţin de 1% din conţinutul total neexplorat, potrivit unor studii universitare citate de CNN Money.

„Deep Web” reprezintă conţinutul online la care nu au ajuns utilizatorii de rând prin motoarele clasice de căutare. Google, Yahoo sau Bing indexează constant paginile web urmărind linkurile dintre site-uri. Motoarele de căutare reuşesc să ajungă numai la paginile statice, cele dinamice rămânând în afara vizorului, cum ar fi cele generate atunci când este consultată o bază de date.

„Atunci când un motor de căutare ajunge la o bază de date, nu poate urmări linkurile în profunzimea datelor din spatele casetei de căutare”, a spus Nigel Hamilton, administrator al Turbo10, un fost motor de căutare destinat explorării Deep Web-ului care nu mai funcţionează în prezent.

Google şi alte pagini de căutare nu reuşesc să capteze nici paginile din spatele reţelelor private sau paginilor „standalone” care nu se conectează la nimic. Toate acestea fac parte din Deep Web.

Vasta majoritate a Deep Web-ului cuprinde pagini cu informaţii valoroase. Un raport din 2001, cel mai recent realizat, estima că 54% din site-uri sunt baze de date. Unele dintre cele mai mari din lume sunt bazele de date ale Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi Atmosferei din Statelor Unite, NASA, Biroul de Brevete şi Mărci Comerciale şi sistemul de căutare EDGAR a Securities and Exchange Commission. Următorul nivel de date conţinute de Deep Web sunt paginile private administrate de diverse companii care taxează pentru accesul la informaţii.

Citeşte mai mult pe ZiarulFinanciar

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad