Connect with us

Administratie

Trei secretari au venit la Botoşani să ne spună că va fi bine în agricultură

Published

on

Dumitru Daniel Botănoiu, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii, preşedintele ANSVSA Vladimir Alexandru Mănăstireanu şi Dan Manolescu, secretar de Stat în Ministerul Finanţelor Publice au venit astăzi la Botoşani, la invitaţia parlamentarilor PSD.

Cei trei au avut o întâlnire la Prefectură cu directorii instituţiilor din Botoşani care au legătură cu zona de agricultură. Atât secretarul de stat din Ministerul Agriculturii cât şi cel din Ministerul Finanţelor au vorbit la modul general şi au promis că vor îmbunătăţi legislaţia existentă. „Venim să prezentăm ceea ce facem din punct de vedere legislativ. Sunt chestiuni pe care încercăm să le lămurim. Sunt foarte atenţi la tot ce se întâmplă şi dacă ducem bani acolo unde trebuie, vin şi rezultatele. Suntem interesaţi de problemele care vin din teritoriu şi punctual acele abordări locale”, a spus Daniel Botănoiu.

„Am răspuns acestei invitaţii tocmai din dorinţa de a simţi pulsul mai de aproape şi de a înţelege care sunt priorităţile agriculturii din zonă. Agricultura ar trebui să fie unul din domeniile prioritare pentru că este o şansă de relansare a României. Este unul din domeniile care are mare potenţial şi ar trebui utilizat din timp”, a precizat Dan Manolescu.

Unul din principalele obiective ale vizitei la Botoşani a reprezentat-o punctului sanitar veterinar de la Vama Stânca-Costeşti. Preşedintele ANSVSA a promis că în maxim trei luni acest punct va fi deschis.

„Este un judeţ important şi pentru noi ca autoritate. Scopul nostru este de a da un sprijin şi de a afla de la crescătorii de animale care sunt problemele cu care se confruntă în relaţia cu medicii veterinari. Din punctul meu de vedere, în câteva luni o să avem acest punct la Vama Stânca-Costeşti şi pe controlul fitosanitar şi sanitar veterinar. Am iniţiat anul trecut o hotărâre de înfiinţare a acestui punct de intrare la frontieră. Datorită schimbărilor de miniştri trebuie să reluăm procedura. E o problemă ca şi rezolvată. În maxim trei luni”, a afirmat Vladimir Mănăstireanu.

La această întâlnire de la Prefectură au fost prezenţi şi o parte dintre parlamentarii botoşăneni. Dacă unii dintre ei s-au rezumat să laude faptul că trei secretari de stat au venit la Botoşani, alţii au ridicat o serie de probleme şi au solicitat mai multă implicare.

„Dacă fiecare dintre dumneavoastră pleacă cu câte trei probleme şi le rezolvă, noi suntem foarte mulţumiţi. La Havârna, avem patru ani de când ne rugăm pentru o amărâtă de perdea pe 100 de hectare. Ăla iar m-a amânat”, a spus senatorul Şerban Mihăilescu.

„Botoşaniul este un judeţ cu mari probleme dar cu mare potenţial. Mă gândesc la toate studiile făcute privind calitatea solului. La un moment dat se cultivau peste 100.000 de hectare cu cereale în Botoşani. Cu ani în urmă, aici a fost prima bursă de cereale din ţară. Această poziţie nordică şi această calitate a pământului, determină un program special”, a afirmat deputatul Mihai Baltă.

După întâlnirea de la Prefectură, secretarii de stat, parlamentarii şi directorii de instituţii au plecat la Vama Stânca după care au programată o întâlnire cu fermierii din judeţul Botoşani.

Distribuie pe:
10 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad