Connect with us

Sanatate

Centru de îngrijire al bolnavilor incurabili din Botoşani

Published

on

News Primul centru de ingrijire paliativa a bolnavilor de cancer din Botosani s-ar putea deschide curand. Noua facilitate se va afla in subordinea Spitalului Judetean de Urgenta care va asigura si personal medical.

Pentru acest centru destinat celor ce sufera de maladii incurabile, spitalul a pregatit deja in organigrama o structura de paturi si personal medical specializat. Este vorba de 20 de paturi, dotari corespunzatoare, asistente si infirmiere. 

"Este propusa si in structura spitalului, cu 20 de paturi in zona industriala. La sfarsitul lui martie ar trebui sa primim si aprobarea de la Ministerul Sanatatii", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Locul in care va fi amplasat acest centru este chiar in fosta cladire a sectiei de distrofici din zona industriala, iar initiativa este unica la nivel local.La ora actuala, sunt multi bolnavi aflati in stadii terminale gazduiti in Spitalul Judetean de Urgenta, iar infiintarea unui astfel de centru ar ajuta foarte mult. Daca Ministerul Sanatatii da un raspuns pozitiv, centrul de ingrijiri paliative va intra in contract cu Casa de Sanatate.

Distribuie pe:
7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad