Connect with us

Auto

Ce maşini second hand au preferat românii la început de an

Published

on

 

News În primele două luni ale anului 2014, s-au înmatriculat în România circa 30.000 de autoturisme second hand, potrivit datelor Poliţiei. De peste trei ori mai mult decât înmatriculările de maşini noi.

În lunile ianuarie şi februarie s-au înmatriculat în România 30.618 vehicule, cu peste 10% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp de numărul înmatriculărilor de maşini noi s-a ridicat la 8.768 de unităţi, cu 10% mai mult decât anul prededent, conforma datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Ce mărci au preferat românii care au ales o maşină second hand. Iată topul:

Volkswagen. 8.683 de maşini second hand ale cunoscutului producător german au fost înmatriculate în România în primele două luni ale anului, cu peste 2% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Aşadar, mai mult de o maşină din patru înmatriculate la mâna a doua în România este un Volkswagen.

Opel. 5416 maşini Opel second hand au fost înmatriculate în România în primele două luni ale anului, cu aproape 5% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ford. 3581 de maşini second hand ale producătorului american au fost înscrise în circulaţie în România în ianuarie şi februarie, cu 14% mai puţin decât în aceeaşi perioadă din 2013.

Audi. 2094 de autovehicule ale producătorului german de maşini premium au fost înscrise în circulaţie în primele două luni ale anului, în scădere cu 13,4% faţă de primele două luni din 2013

BMW. 1.913 autoturisme produse de constructorul bavarez şi au găsit clienţi de second hand în România în primele două luni ale anului. Cu aproape 13% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa: Economica.net

Distribuie pe:
240 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad