Connect with us

Sanatate

Virozele fac ravagii în judeţul Botoşani. Secţia de infecţioase s-a umplut în câteva zile

Published

on

News Zeci de copii şi adulti au dobândit infecţii respiratorii în ultima săptămână şi au avut nevoie de intervenţia medicilor. 29 de copii sunt internati acum pe sectia infectioase pediatrie cu viroze si pneumonii, iar la adulti,  30 de pacienti sunt in grija cadrelor medicale din acelasi motiv.

  • Patru dintre bolnavi sunt cu suspiciune de gripa.

"Viroze, pneumonii din care patru sunt suspiciuni de gripa. Cauzele sunt schimbarile bruste de temperatura, se recomanda un tratament igieno-dietetic,consum de legume, fructe proaspete, evitarea zonelor aglomerate", a spus Ioan Asaftei, director de ingrijiri Spitalul Judetean de Urgenta.  
Din cauza numarului mare de internari, farmacia spitalului a fost golita de medicamente si a fost nevoie de suplimentarea comenzilor.
"Bugetul alocat bolilor infectioase este unul liniar. Avand in vedere solicitarile celor de acolo si avand in vedere situatia am suplimentat comenzile de medicamente pe aceasta zona", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta. 

Pentru a evita racelile, medicii recomanda copiilor sa se imbrace bine, mai ales dimineata, sa consume multe lichide si sa manance multe fructe si legume bogate in vitamina C. Cadrele medicale se asteapta ca in urmatoarea perioada numarul minorilor afectati de raceli sa creasca.

Distribuie pe:
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad