Connect with us
banner ad

Administratie

Scandal în Primăria Darabani. Primarul a sigilat biroul unui angajat

Published

on

 

News Conducerea Primăriei Darabani a dispus marţi, 4 martie, sigilarea biroului auditorului intern, Daniel Balahura. Edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, a spus că urmează să verifice laptopul funcţionarului public pentru a afla ce secrete divulgă din cadrul instituţiei pe care o conduce.

Neînţelegerile au apărut în momentul în care lui Balahura i-a fost respins dosarul de avansare de la gradul de auditor principal la cel superior, iar funcţionarul a spus că va acţiona în judecată decizia comisiei.

Daniel Balahura a fost dat afară de la Primăria Darabani în septembrie 2010, şi a fost reangajat în noiembrie 2013, după ce auditorul şi-a câştigat acest drept în instanţă, ca urmare a unui proces care a durat 3 ani şi 3 luni. În final, Primăria Darabani a fost obligată să-i plătească lui Balahura aproximativ 800 de milioane de lei vechi.

La începutul acestei săptămâni, Daniel Balahura a depus un dosar de promovare în funcţie, dar comisia de concurs a hotărât că funcţionarul nu îndeplineşte toate condiţiile cumulative, deoarece nu are calificativul „foarte bine” în anul 2012, când Balahura nu a lucrat efectiv pentru Primăria din localitate. Auditorul a spus că a contactat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) care i-a comunicat verbal că dosarul său este complet şi poate participa la acest concurs. „Comisia de la faţa locului a respins dosarul pe motive neîntemeiate, neluând în calcul hotărârea judecătorească care spune clar că eu am fost reintegrat în funcţie cu toate drepturile, inclusiv cel de vechime şi de promovare” a precizat Daniel Balahura.

Sursa: Darabaneni.ro

Distribuie pe:
197 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )