Connect with us

Administratie

Scandal în Primăria Darabani. Primarul a sigilat biroul unui angajat

Published

on

 

News Conducerea Primăriei Darabani a dispus marţi, 4 martie, sigilarea biroului auditorului intern, Daniel Balahura. Edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, a spus că urmează să verifice laptopul funcţionarului public pentru a afla ce secrete divulgă din cadrul instituţiei pe care o conduce.

Neînţelegerile au apărut în momentul în care lui Balahura i-a fost respins dosarul de avansare de la gradul de auditor principal la cel superior, iar funcţionarul a spus că va acţiona în judecată decizia comisiei.

Daniel Balahura a fost dat afară de la Primăria Darabani în septembrie 2010, şi a fost reangajat în noiembrie 2013, după ce auditorul şi-a câştigat acest drept în instanţă, ca urmare a unui proces care a durat 3 ani şi 3 luni. În final, Primăria Darabani a fost obligată să-i plătească lui Balahura aproximativ 800 de milioane de lei vechi.

La începutul acestei săptămâni, Daniel Balahura a depus un dosar de promovare în funcţie, dar comisia de concurs a hotărât că funcţionarul nu îndeplineşte toate condiţiile cumulative, deoarece nu are calificativul „foarte bine” în anul 2012, când Balahura nu a lucrat efectiv pentru Primăria din localitate. Auditorul a spus că a contactat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) care i-a comunicat verbal că dosarul său este complet şi poate participa la acest concurs. „Comisia de la faţa locului a respins dosarul pe motive neîntemeiate, neluând în calcul hotărârea judecătorească care spune clar că eu am fost reintegrat în funcţie cu toate drepturile, inclusiv cel de vechime şi de promovare” a precizat Daniel Balahura.

Sursa: Darabaneni.ro

Distribuie pe:
197 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad