Connect with us

Evenimente

Detalii incredibile în ancheta de la Suharău. Caii au fost împuşcaţi în cap

Published

on

News Verificarile si analizele efectuate pana acum arata ca animalele, 117 la numar au fost impuscate in cap, etapizat, pe parcursul mai multor zile sau saptamani. In plus, cercetarile amanuntite au indicat ca acesti cai au fost sacrificati cu un asomator.

Adica, exista suspiciuni ca animalele au fost sacrificate intr-un abator. Lucru care nu este confirmat de reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare.Inspectorii spun ca nu au gasit nereguli in urma controalelor facute la abatoare.
"O gaura frontala de 1,5 milimetri ceea ce ne duce la o concluzie ca asomarea, sacrificarea cabalinelor s-a facut cu un asomator. Asta nu inseamna ca acuzam unitatile de abatorizare, asomatoarele pot fi luate, am inteles din afara, de catre oricine, capsele nu sunt sub regim de restrictie, dar singura situatie relevanta este ca sacrificarea s-a facut cu un asomator, iar timpii de sacrificare sunt total diferiti. Caii respectivi nu au fost sacrificati in acelasi timp, ei sunt cai sacrificati cu o perioada anterioara mult mai lunga si altii care sunt sacrificati recent", a declarat Minodora Vasiliu, director DSVSA.
Autoritatile sanitar-veterinare nu stiu inca unde au fost sacrificate animalele si daca acestea erau bolnave. Garda de Mediu, Politia si Directia Sanitar- Veterinara Botosani au inceput o ancheta de amploare, dupa ce 117 de capete de cai si copitele aferente au fost gasite pe un camp din satul Lisna, comuna Suharau.

Distribuie pe:
142 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad